Wednesday, February 2, 2011

InsyaAllah, ada jalannya..

Salam alaik~

Lagu terbitan Awakening yang mengubah lirik lagu 'InsyaAllah' daripada English kepada Malay version umpama satu bentuk penghargaan dan penghormatan Maher Zain buat peminat-peminat beliau di tanah airku yang tercinta, Malaysia~ bangganye rasa...

Wah, rasa cam terharu sangat-sangat bila dengar lagu insyaAllah versi melayu dan bila bayangkan bagaimana Maher Zain berusaha untuk menyanyikan lagu tersebut tanpa ade ke'pelat'an sikit pun..=p

Aku sebagai salah seorang peminatnya sangat2 lah rasa terharu~ bukan senang tau.. cam aku bayangkan aku nyanyi lagu Czech dengan sepenuh hati..aduh, bagai mimpi di alam lain..~! (macam susah je nak jadi benda tu..=p)

Layan~



Bagiku, aku suka je lagu nie.. cam comey la lirik dia~
paling suka part nie..

Andainya dosamu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Dikau keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu..

Dan yang best bila dia nyanyi..

insyaAllah, ada jalannya.....

Rasa 'ye, betul... ade jalannya..'..(^^,) pasti ada jalannya..!


Hurm, dan lagu nie mucul time Egypt tengah dilanda gelombang politik. bergelora sekejap. Tetamu yang nak datang ke Cz nie pun tertunda dan akhirnya tak dapat nak datang sini.. Kesian dyorang.. teman Igop sangat2lah ramai di Mesir.. harapnya mereka baek-baek aje.. ya Allah, bantulah mereka..

Dan lagu nie khas ditujukan tuk mereka.. InsyaAllah ada jalannya~~



p/s: Second wave salji dah turun, tp tak tebal~ tapi at least dy turun pun jadilah~
Alhamdulillah, warga Cz dapat lagi seorang permata hati, kali nie girl!!! namanya Khaulah Dania~ hurm, indahnya.. sweet2.. besday dy time snow..~

Hurm, tetiba blank sekejap~sebab bila tetamu xdapat datang sini, may be ade hikmahnya tuk dyorang tapi hikmahnye tuk aku bagaimana pulak?~ (o0.)
oh, microbe~~~




2 comments:

rusnarusli said...

salam shafa =)

keyLa said...

kak rus~~

shafa? ape maksud shafa? =)