Friday, February 27, 2009

harapanku..

busy betul semester baru nie..
waaaaaa...rase nak jerit!!
aku penat sgt..da la kena bgn pagi2 balik..
aduhhh


da jumaat suda..
lega!
even xleh lega sgt coz byk menda xrevise

aaaaa~
nak jerit gak..
xpe, insyaALLAH dgn sisa2 tenaga yang ade..
aku boleh meneruskan perjuangan..
ya, yakin!
ALLAH akan bantu sape2 yg berusaha
YAKIN!


SABAR, TABAH, DAN BERUSAHA..
biar sesukar mana jalan yg ditempuh
biar sepenat mana badan merasa
biar sehabis tenaga yg ade
insyaAllah, jalan ini yang ALLAH kurniakan buat aku..

erm, nak tahu rutin harian aku sem baru nie?
xde la special sgt tp ade improvement skit dr sem dlu..:P
even masa awal2 nie cm xnampak sgt,
tp insyaAllah, aku akan teruskan usaha..
biar kan org kata ape saja..
aku adalah aku..

pagi, aku bgn kul 5-30pg..skrg subuh masuk awal, so kena bgn agar xlewat..
pastu, siap2 n g kelas kul 8pg..kejar bus kul 7.30pg..penat!
mesti aku berlari walau cne cepat pon aku turun..hehhe

awl2 nie kelas sampai kul 1.30 ptg je..so, sempat zuhur kat rumah..
aku trus blk rumah je abih kelas..
hurm, pastu solat n rehat2..
kul3 ptg bukak buku balik..hurm, even mase tu lah mata rase cm ditindih batu konkrit 10tan..
ngantuk betul..
pastu, kul 5 cmtu, kalo tugas aku masak, aku masak la..
kul 6 lebih da leh makan..
kul 7 isya' n kul 8 cmtu start blik bukak buku..

kalo aku kuat, sampai kul 12 max
kalo aku lemah, sampai kul 11 da rebah..
hahha..teruk betull..
x, kan esok nak bgn pagi blik..kire ok kot?
ye x?^^

sekarang musim lecture je..
belum masuk musim test lg..
test kat sini jgn ckp la..
mau aku xbukak tenet seminggu..
tp xpe la..bukan susah mane kan nak tahan..
insyaAllah, boleh!

aku hanya merancang..merancang perjalanan sem nie..
tp aku tahu, teramat tahu..
yang Dia sebaik2 perancang..
aku hanya berusaha, ALLAH menentukan..
lg pon aku berpegang pd kata2 nie,
'siap yang gagal merancang, dy merancang untuk gagal'
justeru, aku merancang sdikit sebanyak ape yg aku perlu buat kan..

herm, itu je untuk dikongsi bersama..
ey, jap..satu lg..
bru td aku dikejutkan dgn berita kawan aku bru menikah..
dan dy menikah dgn cikgu aku sekolah menengah..
kwn aku lelaki..n cikgu aku perempuan..
jodoh..

kadang2 kita xdpt nak ramal sapa jodoh kita..
bukan kadang2, tp memang xdpt pon..
aku doakan agar mereka bahagia hingga akhir hayat..
biarpon aku masih terkejut..
hehe..over lak.tp siyes aku terkejut sgt..
tp xpe..bila niat untuk berkahwin tu jelas, maka xde perkara len yg perlu dipersoalkan..
dan mereka telahpon sah jd suami isteri..
harapan aku kawanku tu dpt jd suami yg soleh..
insyaALLAH..

sesungguhNya hidayah itu bukan ditangan manusia..tetapi ditangan ALLAH..
jadi siapalah kita nak berasa bangga dgn perkara baik yg kita lakukan, menjadi ikutan org..
nauzubillahi min zalik..

berbalik pada sem summer td..
sem nie memang mencabar..
n aku harus+perlu+wajib berusaha keras tuk lulus dgn cemerlang final exam kali nie.
insyaALLAH..
bukan susah nak jd susah..
bukan senang nak jadi senang..
dan aku harap, aku dpt balik malaysia dgn hati yang lapang...amien..

Monday, February 16, 2009

its snowing again!

rahmat ALLAH masih putus-putus..
lepas exam biofyzika,exam czech, dan sekarang snow!!

it's snowing!( sněžení -in cz)
waaa...satu kelegaan yang teramat!
tengok kawan sorang2 lepas exam pun satu rahmat!
cam akhirnya bukan aku sorg yg gembira..
semua org rasakan perasaan gembira bersama
even masa nie still ade yg masih struggle..
tapi jgn kisahkan kami!
kami bersama kamu semua yg akan menghadapi exam nie..
doa kami bersama kamu..
jangan risau
jangan putus asa..

aku masih lagi sukakan snow..
dah berkali-kali jatuh cinta pada snow..
ish..xleh nak cover da..
cume umur je yg kadang2 memaksa aku berhenti obses ngan snow nie.
ish, xleh..aku xkesah!
aku masih lagi sukakan snow!
donno...i'm just loving it~

hm...its snowing!
kalau aku xkesahkan waktu sekarang nie..
kalau aku xkesahkan kesejukan yg negatif kat luar sana tu..
kalau aku xkesahkan aku nie perempuan..
kalau aku xkesahkan aku nie..ape2 je la
dan kalau aku xkesahkan janji aku kat dayah..
pasti aku da terjun main kat luar tu..
pasti!

tp apakan daya...aku kena sabar sampai esok nie..
yaa, chaiyok2!!!
chaiyok dayah n fatin!!!
esok pertarungan korg bermula..
dan pertarungan aku juga..
(dgn salji~)^^


snow xberhenti dr petang td..
memang ade can la leh jd tebal cam ritu..
waa.....unbelievable!
bru je igt xde snow da..igt da nak masuk musim bunga da..
huhu..alhamdulillah..ade masa lagi..ayuhhh!!!

Sunday, February 15, 2009

adudududuu~

hi, tag menemani lagi~
hehe..apepun thanx la yat..aku mmg tgh boring nie..tgh menghabeskan cuti..
Okay, here's the rule: Use Google Image to search the answers to the questions below.Then you must choose a picture in the first page of results, and post it as your answer. After that tag 7 people



*The age next birthday*


it's 20!!!

*Places i do like to travel*

1.nak lawat sungai nil~^^


2. nak tgk tulip kat holland~(pengaruh hlovate)^^



3. nak naik eiflle tower~^^


hahha, sory yat..aku menambah huruf 's'..so byk la places..kui3

*Favorite place*

i luv beach..very3 much

* Favorite food*

dan juga....

* favorite thing*




*My nickname*

(p/s: ade ke band nie..cilok nama aku..saman kang..)
glamor jugak aku nie kan..hihi^^

a favorite color

*hobbies*


*bad habit*



tido dan malas!

*my luv*


my big2 family~

*wish list*

dan

*7 tag people*

sapa2 nak buat silakan..hehe











Thursday, February 12, 2009

bisikan hati...

hati ini penat..
ia perlukan ubat..

hati ini resah..
ia perlukan ketenangan..

hati ini letih..
ia perlukan tenaga..

hati ini sakit..
ia perlukan penawar..

hati ini pedih..
ia perlukan ketawa..

hati ini kosong..
ia perlukan cinta..

hati ini gelap..
ia perlukan cahaya..

apa ubat itu?

1.membaca QURAN serta maknanya

2.solat malam

3.berdamping dgn org soleh

4.banyakkan berpuasa

5.berzikir malam

Monday, February 2, 2009

satu sudah~...next pulak

alhamdulillah..
a'la kulli halin(atas setiap perkara)
wa astaghfirullah...
min kulli zanbin(drp setiap dosa)

perhimpunan musim exam bermula di palachova..
ya, menguji segala part tubuh yg berfungsi..
deria rasa yang relax sebelum nie aktif dlm keadaan terkejut
istilah masa yang sebelum nie lepas pandang diambil berat seberat-beratnye
kekhusyukan solat mula terserlah..(^^)
kebisingan turn to a very low pitch mnjadi infrasound
dan akhirnye, hari yang dinanti tiba

semoga berjaya, kawan2!!!
moga ilmu ini diberkati..insyaALLAH..