Wednesday, February 11, 2015

Motivation

Salam alaik,

Sekarang ni tengah mencari mana2 quotes yang best utk dijadikan as motivations sepanjang HO ni.. Hee.
Jadi kerja juga benda tu. Thanks to technologies skrg yang byk membantu terutama screenshot etc. Tak payah nak tulis atau salin balik. Trus snap pic saja~

Owh, sekarang tengah memotivasikan diri untuk membaca. Tak tahu lah kenapa kalau sekarang ni bukak buku laju je mata tu nak tutup. Penyakit sungguh. Pelik pun ade. Padahal dah tidur cukup dah. :(

Ni memang penyakit dulu2. Sekarang dy datang balik. Adoi. Ya Allah, cerdaskanlah akalku ini. Jauhkanlah aku dari sifat malas dan lemah~

Ameen.

Mind-setting nak HO ni sebenarnya tak habis lagi. Banyak nak dimind-setkan. Hopefully sempat setel sebelum kerja. Fuhh, semangat, datanglahh~~


ok, pepun, ni salah satu quotes yang best:



harapnya aku mampu lalui HO dengan baik.. ameen

Cabaran?


Salam alaik,

' apa cabaran bertunang?'
'Awak akan jumpa orang yang lebih baik dari tunang awak.'

Erk. Camtu eh?

So, cabaran berkahwin?

Akan jumpe orang yang lebih ideal dari pasangan yang ada?


Ini sungguh tak logik. Kalau itulah jalan kita, so itu akan tetap menjadi jalan kita.

Pernah dengar ayat ni?

What has reached you was never meant to miss you, and what has missed you was never meant to reach you.

It was from Rasulullah s.a.w.


So cabarannya bukan tentang jodoh pertemuan. Tapi cabarannya adalah pada hati, pada nafsu kita sendiri. Dan bagaimana kita mengawal hati kita dari terjerumus ke perangkap nafsu dan syaitan.

It's not about 'who' but 'how'. How we create the marriage yang Allah redha, that's matter.



:)

Na shle!


Friday, February 6, 2015

Ia bakal bermula


Salam alaik,

Lama tak tulis, aite? Busyyy.. Sejak menjadi baby sitter (yg masih belum terima gaji >.< ) aktiviti seharian aku sangat penuh. Nak keluar rumah pun kena fikir banyak kali sebab kesian kat mak.

Tapi, banyak urusan yang kena buat sebelum nak pergi kerja ni. Ohho, I'm not telling you yet kan yang I dah dapat placement?

Yup, DAH DAPAT!

Ok, sila terkejut dahulu sebelum dengar namanya.

HTAR.


Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang. Sila sakit jantung sekarang. Tachycardia sekejap.

Tak tahu la kenapa bila dapat tu terus redha dah. Padahal bukan pilihan pun. (Ok, ade la tertulis dalam pilihan ketiga kan.. :P)

Dapat dengan dua teman seperjuangan- Aina and aini.. So sebab tu kot. Dia rasa relieve skit. Ade teman nak nangis sama2. Kalau takde, dah lama aku lari dari situ.. Huhu..

HTAR yang terkenal dengan kebusyyan dia, yang terkenal dengan ke'tough'an dia.. Fuhh, tak tahu la kenapa tak tukar. Tapi nak tukar kemana~ Tak tahu mampu ke tidak, tapi cuba je lah. Kan, kan..


ok, positip, positip. Akan memulakan episode sebagai houseman officer in less than 2 weeks now. Sekarang memang tengah pulun nak mengkhatamkan CPG2  yang berlambak ni. Tak tahuuu laa.. Banyakknyeerrr!


So, tak tahu akan sempat menulis lagi ke tak lepas ni. Kalau aku tulis maksudnya aku ok sebab ade masa nak menulis. Hehe. Kalau tak, maksudnya hidup aku tengah miserable time tu.

2 tahun.

Akan dipenuhi dengan pelbagai episode kehidupan. Moga aku terus tabah.


Zatim, Na shle!

Doktor??! Nervousnyerr! >.<