Sunday, May 30, 2010

Teruskan perjuangan!

Salam alaik..



Walaupun dikatakan disabotaj dengan 3 buah kapal daripada Greece tak dapat berlayar, semangat konvoi lifeline 4 Gaza tak terhenti disitu.. bahkan ade back up plan lagi! memang kuat keazaman depa nie.. Alhamdulillah.. sehingga hari ini, mereka masih tak sampai lagi di perairan Gaza tetapi insyaAllah, mereka akan sampai hari ini.. Sekarang ade 7 buah kapal yang sedang menuju ke Gaza. Back up plan tu dengan 1 kapal tambahan daripada Sweeden. So daripada 6 buah yang tinggal jadi 7 buah balik..so, still banyak..

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah...

Diri sendiri rasa tak mahu terlepas peluang mengikuti perlayaran mereka. Rasa setiap detik nak update di blog nie. tapi apakan daya(^^).. exam minggu depan -oral czech.. hurm, so, juz follow perlayaran depa kat dalam twitter je.. twitter tu pun mana la reti guna sebenarnye.. post je sesuka hati..huhu.. hai, kella, sopan skit..

Pelayaran nie boleh dikatakan la diketuai oleh kapal Mavi Marmara (sedapkan nama dia..^^) dalam kapal tu, ade 11 orang rakyat Malaysia yang join.. tapi tak tahu silap kat mana, akhbar kat Malaysia satu pun tak cerita tentang pelayaran nie.. sepi je padahal nie international punyer cerita.. kat mana salah nie..hurm..

Buat yang da mengetahui, silala memberitahu pada mereka yang tak mengetahui.. kita perlukan doa mereka2 nie.. kita doakan mudah-mudahan lifeline 4 gaza nie berjaya sampai ke Gaza dan meneruskan misi kemanusiaan mereka.. benda nie bukan main-main..

akhir kata,(untuk mavi marmara dan kella?) teruskan perjuangan!!!

^^
kella~

2 comments:

Anonymous said...

salam wbrt keyla dearie,

ALLAHUAKBAR!!!!
Mg Allah bantu mereka & kt sume iAllah.
keep on making dua'a..
innallahama'ana...

ihzimhum2....wan surna 'alaihim!

p/s: kt pn same keyla, x leh nk fokus study..dok trigt kapal2 tu..
mg mrk dlm pemeliharaan Allah sentiasa...


bo2 musab

keyLa said...

waalaikumsalam~
hehe,

butui la.. berdebar menunggu setiap detik..
doa je senjata kita sekarang ni..huu

ihzimhum3, wan surna'alaihim!

^^ vsechni nejlepsi buat akak!!