Friday, December 12, 2008

happy moment..(^^)

ya ALLAH, cantiknyer...!!
nampak nyer mesin ais da mule berjalan balik..hehe..sonok3!! ^^
saat ini la yang ditunggu-tunggu..even baru je abis biophysics tadi..cam xnak fikir da pasal tu..redha je la kalau ditakdirkan repeat..memang xbersedia sangat.tapi before masuk tu memang dapat la gak ape yang dibace..tunggu berserah je pada YANG ESA. then mase jawab, of course la banyak kantoi dan banyak hentam kromo..huhu.mengikut logik sendiri dan rumus yang diwujudkan kala terdesak..^^
ntah physics mana zaman AS level n A2 level aku amek..memang main unit je soklan tu..nie hikmahnyer repeat physics time A2..ade gak la membantu..terutama sekali unit..agak banyak la soalan berkaitan unit..terima kasihla sir zaini!! ajar physics and mengutamakan penggunaan unit tu..^^
tapi berserah je la kan sumenyer pada ALLAH..mintak ALLAH, bagi yang terbaik pada kami.tapi tu la,even kena repeat pon nanti aku redho n xkisah la..biar sorang-sorang pon.(cam sedih plak ayat ni) ^^

herm, berbalik kepada kisah salji dan saakella..mase abis je biophysics n kaki melangkah keluar dari fakulti, snow turun dengan lebatnyer..yaALLAH, bahagianye hidup! cam nikmat ALLAH tu lagi terasa.sambil menunggu anis yang xkunjung tiba, aku dan dayah bermandikan snow seketika.hahha..cam jakun giler.padahal mat2 saleh berkumpul depan fakulti tu.tp kami wat2 xsedar kewujudan mereka..hahha.siap posing2 kat depan tu..memang cantek! aku xleh cover da..hahah..lama tunggu anis xmuncul2, ingat nak blah je terus..nasibla dy muncul gak akhirnya.tapi dy kena g tesco beli barang skit.so, aku n dayah memulakan perjalanan didalam snow.sukernyer!!
aku pasti nak rakam detik2 nie..tp memandangkan xde sape nak tangkap gambar, aku rakam dalam memori card yang terus sampai kat otak je la..xkesah pon..coz eyes are the best camera..ingat je la saat nie dalam otak.sonok3!

cam jatuh cinta kali keberapa da aku dan snow nie..aku betol2 wonder sangat cam mane la salji leh turun..camne la dy leh beku n turun jadi serpihan-serpihan kecil yang halus dan banyak..still kepla fikir ade mesir garut ais kat atas tu..hahha..biarkan..sampai aku jumpe fakta yang sebenarnyer..^^

yeay!!
lepas nie leh wat snow men byk2!!
boleh guling2 atas snow!!
boleh baling2 lagi snow cam ritu!!
boleh pakai baju putih n men hide-n-seek tgh2 salji!!
boleh tulis nama kat kereta orang besar2!
boleh menari-berdansa dan sewaktu dgnnyer!
boleh jadi budak kecil balik!
yeay! sonok3!
alangkah bahagia nyer..

pastu malam ade usrah..kali nie grup USRATUNNASUHA ke adalbertinum plak.asyik2 palacova je..kali nie kami plak gerak ke rumah kak lah..so, dalam perjalanan tu memang salji tgh turun lagi la.sampai da tebal skit coz masa balik kelas tadi xde nampak lagi putih..sekarang da nampak.apalagi, bukak kamera la..

usrah berjalan lancar.topik yang dibincangkan pasal 2orang lelaki yang diberi kebun..sorang tu kafir and dy bangga dengan kebun dy-2 kebun anggur yang subur ditambah dengan pokok kurma yang mengelilingi kebun tu,dan sebatang sungai dicelah 2 kebun..memang nikmat..tapi dy xbersyukur..

then, dy cam puji diri sendiri depan kawan dy yang satu lagi.dy kata "hartaku lebih byk drp hartamu dan pengikutku lebih kuat".sambung lagi, 'aku kira kebun ni xkan binasa selama-lamanya.dan aku rasa hari kiamat tu xkan datang, dan kalau aku kembali kepada Tuhanku, pasti aku dapat tempat kembali yang lebih baik drp ini"..berlagak sungguh..
so, kawan dy yang beriman ni balas balik," engkau ingkar terhadap Tuhanmu yg menciptakan kau dr setitis air mani,lalu menjadikan engkau laki2 yg sempurna?

suke bile dy tegur laki kafir tu dgn ayat," nape kau x ucap masyaAllah,la quwwata illa billah"(sungguh atas kehendak Allah semua ini terwujud)xda kekuatan kecuali dgn pertolongan Allah sekalipun engkau anggap harta dan keturunanku sikit". pastu, ditakdirkan Allah binasakan kebun si kafir tu lepas si beriman tu berdoa..
memang menyesal la org kafir tu td. kalau nak detail tgk surah alkahfi ayat 27-46..aku igt ayat ni coz td jd qariah solo jap..hehe.

pastu satu persatu kisah dibuka..dan berakhir malam tu dgn makan2..masa tunggu bas kat adal, memang salji lebat sgt! besar2 snow tu..cam leh men2 tangkap rama-rama..hahha..org usha pelik je.biar2

malam tu ade lagi rancangan..movie nite..enjoy betol la rini..xtaw la aku bile nak bukak buku balik..esok dan akan datang asyik ade rancangan je..xpe la.duk sini kalau xde rancangan bosan la plak..xpe, aku terime je..



tinggal jap buku anat..malam sok bace.

4 comments:

Fatehah said...

hoho..sonok ko..aku bru blik dri turkey..dpt la jugak skit2 merase salji walopon tak lebat..hahaha

keyla said...

yeker?
waa..da start cuti ea..best2!!
aku start minggu depan..ke scotland..hehe

Y a T C i E said...

weih weih.
tulis nama aku besa2 kat snow.
pastu tangkap gamba.
hahahaha

keyla said...

hahahha
no prob..
tp skrg salji cair balik..xpe, t aku g scotland sabtu nie aku tulis beso2 kat sana ek..hehe