Monday, December 1, 2008

degil...

sejak jumaat aritu aku malas nak bukak buku anat..
da sampai ari sabtu, ade jugak bace.tp mmg xmasuk.
pastu igt nak sambung ari ahad..biarla, sehari cuti jap..tp bila masuk hari ahad pon,xleh nak start lagi..bukak je mmg xmasuk..fikiran ntah ke mane..tyme tu la teringat mak ayah..tepon rumah kat malaysia jap..then, teringat slide prsentation biophysics x type lg..buat mende tu plak..da sampai tengahari, aku still xpegang anat lg..plak tu, tengahari, dyorg nak masak nasi ayam..sedap tu mmg la tp nak buatnye tu sampai asar baru siap..hahha..tp mmg menjadik la nasi ayam tu..xsia-sia..

pas makan, aku tidur jap..konon2 leh dapat mud blaja tu lepas tidur..lepas bangun, solat ape sume, start la blaja..masa berlalu..kire2 kul sejam stengah melayan anat tu yang-entah-masuk-ntah-tidak, aku ke dapur jap goreng telur..sume nak makan coz lapar balik..huhu..skali aku pon makan la..perut kenyang, ngantok datang la..kul sebelas aku menidurkan diri..bukan tertidur..ntah la..kali ni mmg xberminat nak blaja anat..nie pasal artery dr seluruh badan tu..serasa aku nilah cerita yang paling xmenarik aku pernah bace..boring giler..sebelom nie ade gak menariknyer..ish, nak salahkan buku, padahal aku tu memang malas nak bace..

aku nie agaknyer kena serangan penyakit nie..penyakit nak balik rumah..tu penyakit dahsyat yang pernah aku ade..bile datang penyakit nie, aku kena tepon mak, dengar suara mak..tp kire semalam aku sembang ape ngan mak..siap abah skali aku bercakap..tp xleh sembuh2 gak penyakit nie..degil betol ye..cne nak buat nie...
pastu ditakdirkan aku bangun la awal pagi..maybe ALLAH suruh gak aku bace buku anat tu..xnyer aku memang nak pasrah je gagal t..da xlarat da nak belek..masuknyer x..tapi xpe la..aku kuatkan semangat dan bace la sambil tersengguk2..tyme tu mmg ade je bisikan syaitan suh aku tidur balik..tp aku bace gak..che, kuatla plak..padahal cuak nak test pagi isnin ni.
tp still xmasuk2..last2 aku bace je note lecture yg xberapa banyak tu..dpt la view skit cabang2 artery tu..at least! ade satu dua terlekat kat minda..xde la buang mase..

pastu tunggu subuh..amek la waktu tu tuk muhasabah...da solat ape sume, aku sambung la bace lg..sebenarnyer aku xbace abis lagi..biase la.nak sambung lepas subuh..tp tup2 tertidur blk sampai kul 6.30..hm, mmg cari nahas je la saakella nie..tp berazam lagi tu nak bace dlm bas!..keyla,keyla....
tup2 dlm bas, xde tempat duduk, sesak..nak bukak note pon xleh..memang mencari kegagalan..!
mase yang ade tu hanya revise dlm otak-yang ilmu tu xberapa nak ade...huhu..satu hari bernama isnin la hari nie..ditambah menjadi satu hari utk "ajar" saakella yang malas!..

dan, test pon bermula..hasil yang sedikit tu la aku gune nak jawab soalan yang luas lagi bercabang2 cam artery dlm badan nie..skali dr 5 soalan, satu je soalan yang aku jawab betol..dan soalan tu sebenarnyer kalau tanye dak darjah 6 pon tahu.."tricuspid valve separate which cavity in heart?" dan itu jelah soalan yang aku dapat jawab..yang lain, org tanye external carotid artery- nama2 branches dy, aku bagi branches for external iliac artery..sungguh! aku konfius betol pagi nie..padahal elok je aku hafal nama2 branches tu..akibat penyakit tulah..mood nak blaja pon xde.. sume org aku pandang cam nak cari pasal je..huhu..ALLAH nak uji nie..malas sgt..igt org malas leh pandai ker? ingat orng malas leh menang kuiz ker? ingat orang malas ALLAH nak bg kejayaan ker? sedar2 la diri tu..

ye2..baekkk..aku sedar diri..tulah, malas lagi sape suruh..org len elok je blaja..yg ko tu ssh sgt nape..org len sedap je bace buku anat tu cam bace novel hlovate..yang ko bukak pon malas tu nape..hee..berubahla saakella..

so, aku isytiharkan today is the moral day for saakella yang nakal-malas-kuat tidur..(-.-')

2 comments:

Ainul Arina Madhiah said...

alahai keyla.. itu normal la weh. aku pun selalu kena.. tapi sekarang dia jenguk kadang2 je.. hehe, besalah.. ko kan baru lagi.. chaiyok2! keyla, sila semangat waja!! live your life the fullest.. lagi satu nasihat aku, try la cari satu benda yang boleh mengenjoykan diri kita time belajar.. seriously bagi aku, cara kita belajar kat oversea ngan kat malaysia memang tak boleh masuk..mood dia lain.. so, aku carik style baru.. cuba la weh.. mana tau menjadi.. hehe^_^ good luck!

keyla said...

hahha..thanx la ainul..
aku igt aku mmg species tu..kui3..
aku try la gak cara mesia..mmg xmasuk!
huhu~ni nak cri cara czech lak nie..cmne la agaknyer...wawa!!