Friday, January 2, 2015

Mak Keyla penat!

Salam Alaik~


Letih. Penat. Aduh..

Banyak tanggungjawab yang tergalas dibahu baru-baru ni. Adoii.. Pening mak keyla memikirkan satu-satu masalah. Rasa nak lari je tapi tak boleh. Tanggungjawab is tanggungjawab.

Tanggungjawab dengan mak. Tanggungjawab jaga kakak. Tanggungjawab jaga anak buah. Tangggungjawab menyelesaikan masalah tutt.. Semua tanggungjawab. Letihnya tak tahu la nak digambarkan. Rasa lebih rela jadi doktor ni daripada duk rumah jadi bibik yang jaga keperluan semua orang. Tapi bukan ke nanti jadi doktor jaga keperluan orang lain yang lebih ramai??

Huwaaa, penatnyaaa~

Tangan ni kalau digambarkan dah boleh jadi sotong da. Kejap pegang penyapu, kejap pegang botol susu, kejap satgi suap makanan, kejap pegang senduk pulak.. aishh.. incredible hulk pun kalah ni.

>.<

Nasib mak keyla ni awet muda. Banyak masalah pun still nampak muda.. haha. Ok, keyla stop it.

Hurm, bila la nak dapat kerja ni. Kerja sambilan masih tak menjelma. Kalau nak kerja ade je yang menghalang. Lagipun, kena la consider mamaku yang da tak larat nak jaga kakakku yang bru bersalin ni. Takkan la aku rela melihat semua keperluan kakakku mak yang sediakan.

Duit poket dah makin menipis. Tapi nampaknya memang tak dapat la aku nak kerja apa-apa.. Jadi pengasuh anak buah jela.. Tu pun kalau dapat gaji.. heuw3.


Kadang-kadang melarikan diri gi usrah, gi program, gi buat kerja sukarelawan.. Oh, Malaysia dilanda banjir yang agak teruk. Di Kelantan, Pahang, Terengganu dan Perak antara kawasan yang terjejas. Kalau Perak, baru-baru ni banjir di Kayan, about 5-6 km dari rumah aku sebab dyorang buka ban. Hopefully, janganla banjir di batu 10 ni.. Rumah dahla rendah, setingkat pulak.. Minta jauh..

My family dah boleh terima aktiviti2 aku ni. Kira boleh keluar la, cuma kena ade kenderaan. :) Aku merempit je la sekarang ni~ so tak boleh malam la. Not allowed. No, no, no.

Alhamdulillah. Busy jugak dalam masa lapang yang ada. Bila nak prepare jadi doktor ni? huhu.

A'la kulli haal, alhamdulillah~

k, tu je nak bebel arini.

Na shle!!


No comments: