Friday, January 13, 2012


What? 13 Januari dah? Where's your post? I mean your every-year-birthday post?

:P

Well, not a big deal pun kalau tak ada post tentang tu kan?

Ke perlu ada?


Hahha..


Right, kena ada. for me. For my Journey. For this blog.

Ok, so sekarang kena tutup buku radiology sat, ataupun kena berhenti fikir nama ubat sat.

Kita tulis ok? Puas? :)




Bismillah~

Allah, Alhamdulillah..

Apa lagi nak ucap dikala meraih lagi satu kenaikan angka dalam carta umur?
Subhanallah, sampai jugak aku pada umur 23 ni.

Dulu muda-muda selalu fikir2 target umur nak buat apa, nak capai apa. Dan sekarang umur ini dah sampai.

23 tahun..

Senyum lebar.


(Eh, tapi betul nie tak tahu nak cakap apa.
Sebab tu taktau nak post apa.)

Senyum je lah eh.


Moga terus senyum untuk hari-hari yang akan datang dalam hidupku..


~~#Ya Allah, andai rapuh langkah ini,#~~
kuatkanlah..

Andai tersimpang langkah ini,
bimbingku kembali,

andai tersungkur jatuh sebelum sampai tujuannya,
moga himmah untuk bangkit masih ada dalam dada..

andai tersesat,
tunjukkanlah arah mana yang perlu kutuju..



~~~###~~~

Mengharapkan tahun ini lebih atau sangat-lebih-baik dari tahun-tahun sebelumnya.


terharu dengan ucapan wish-list yang berderet panjang dalam mukabuku.


apa lagi yang membahagiakan aku daripada mendapat teman-teman seperti mereka?

keluarga seperti mereka?

owh, mereka sungguh osemmm (^^)V


Alhamdulillah ya Allah..




Jagalah hatiku ya Allah,
Ampunilah dosaku ya Allah,
Tetapkan hatiku pada agamaMu ya Allah,


dan jadikan aku dan anak keturunanku kelak orang yang mewarisi agamaMu ya Allah
(doa Nabi Ibrahim)


"Ya Tuhan kami, jadikanlah kami orang yang berserah diri kepadaMu, dan anak cucu kami(juga) umat yang berserah diri kepadaMu,
dan tunjukkanlah kepada kami cara-cara melakukan ibadah kami, dan terimalah taubat kami.
Sungguh, Kaulah Yang Maha Penerima Taubat, Maha Penyayang."

Al-Baqarah;128




Moga Allah redha selalu~ dan aku juga redha...

2 comments:

lah lah said...

Salam Kila Dear
Eid Milad ukhti habibati!!!
Afwan tak smpt msg awk aritu...huhu
T_T..my bad.
Anyways, my prayers're always with u ukhti.
May Allah tsabatkan us di jalan ini inshaAllah ^^
Take care!

Sayang awkkk fillah!

yg mrinduimu sbb lame dh xjmpe..hukhuk

K lah de badar ^^

keyLa said...

salam wbt~

hik3, mekasih k lah~ insyaAllah!

jzkk..it's okey

doa sama2 jom