Saturday, November 22, 2008

detik....snow!!!!!!

yey!
alhamdulillah..
mimpi jd betol

rezki ALLAH dtg dr arah yg xdisangka-sangka
bru je ayat tu dibincangkan malam semalam dalam usrah..

salah satu ayat seribu dinar-surah at-thalaq:2-3


"barangsiapa yang bertaqwa kepada ALLAH, nescaya DIA akan membukakan jalan baginya,dan DIA memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakal kepada ALLAH, nescaya ALLAH mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya ALLAH, melaksanakan urusan-Nya. Sungguh ALLAH telah mengadakan ketentuan bagi setiap sesuatu.."

mmg topik snow nie menjadi topik hangat kat sini..kalau tahun lepas. 12nov da start snow tebal..so, bile sampai semalam, 22 nov. snow tu turun dalam bentuk hujan, cam xexpect pon rini trus putih camtu..
aku tgh mamai2 tu trus g kat balkoni nak tgk bile rumet da gamat menjerit-"snow!!!snow!!!!"
kalau ada skit jantung tu mmg bleh jalan le tyme tu..hahha

aku bgn terkejut dlm kul 6pg camtu trus bgn solat pe sume.aku org first yg turun men salji kat blakang hostel!
hahha..dyorg xnak ikut lagi..nak mkn dlu la, minum la..aku mane leh tunggu..tu yg trus je wat muke tebal kuar pagi2..naseb dak laki xbgn lagi..kalo x, mmg nempah tiket kutuk n pangkat jakon la tu..suker hati la..kat kampung aku xde mainan nie..kalo ade aku xkesah la...

pastu pusing la seluruh kawasan yg terdekat..aku takut jln jauh2..krg kena culik mmg cari pasal kedua lak..da la sorg..so, aku men la dkt2 sni je..hehe..abeh keta org jd mangsa tulisan aku..




pastu aku terpaksa nek atas balik sbb sarung tgn yg aku pakai xleh thn sejuk sgt..dy serap air salji y aku pegang, so terpakse la nek blik tukar..kaki pon da sejuk gile tyme tu..tyme nek, aku nampak ade dak laki n gulrz men salji kat gelanggang depan nie..mana aci! aku nak men situ gak..! mase nek atas dyrg pon nak turun tyme tu..has, fatin, n dalila..anis pon nak gak..dayah je coz dy selesema..xleh men.sian.

kali ni mmg kami men baling2 slji punyer..hahha..amek dr atas keta org, baling la..giler sonok..org sini dok usha pelik..huhu..biarla..zaman budak2 aku belom tamat..^^

mmg kena la sume org..abes baju basah..lama gak la men..puas! lawak betol kalau igt balik..hhaha..

aku masih xpercaya aku kat bumi berslji nih..cam mimpi je semalam.. ya ALLAH, betapa agung kekuasaan-MU..asal kejadian ais dari langit amat mengkagumkan aku sejak dr kecik lagi..aku asyik fikir ade mesin pengisar ais kat atas langit..besar sgt..hahha..dahsyat tol otak aku zaman kecik.ade plak mesin kat atas tu..hmm
n tyme2 salji nih, aku asyik fikir kan satu benda..ais kacang..kalau la ade sirap, pasti aku wat experimen ngan salji disini..hahha








2 comments:

kokochan said...

mesin pengisar ice??!!hehe..

keyla said...

hehhe..
auto punyer^^